Nyt nämä eivät ole missään lukujärjestyksessä, kun aikaa on kulunut niin paljon. Sattuneesta syystä.

Kari Enqvist: Uskomaton matka uskovien maailmaan ****

  Uskonnoton tiedemies Kari Enqvist lähtee matkalle uskovien maahan. Miltä siellä näyttää uskonnottoman silmin? Hän etsii pyhyyttä ja ihmettä, mutta matka niiden luo ei ole lainkaan suora ja ristiriidaton. Arvaahan sen miten siinä käy, tieteellisen maailmankuvan omaavan silmin uskonnollinen maailma ei näyttäydy kovinkaan mielekkäänä. Silti se synnyttää hedelmällisiä ajatuskulkuja ja ymmärryksen hetkiä mitä yllättävimmissä paikoissa.

Enqvist on mainio kirjoittaja. Suhtautuminen julkisuudessa kirjaan vaihtelevat arvioijan vakaumuksen mukaan ylistävästä sapekkaaseen hyökkkäykseen. Saatte valita itse oman kantanne.

Tracy Anne Warren: My Fair Mistress *** (historiallinen romantiikka)

  Julianna Hawthorne on päättänyt selvittää veljensä velat, jotka tämä on velkaa armottomalle lontoolaispankkiiri Rafe Pendragonille. Hän on niin päättäväinen, että uskaliaati suostuu Rafen shokeeraavaan ehdotukseen: hänen täytyy olla Rafen rakastajatar seuraavat kuusi kuukautta. Mutta selviääkö hän suhteestä sydän ehjänä?

Juu, lopputuloksessa ei ole mitään yllättävää, mutta matka on miellyttävä. Eikun aivot narikkaan ja nauttimaan!

Ha-Joon Chang: 23 tosiasiaa kapitalismista *****

  "Terävä, kuvia kumartelematon ja harvinaisen tervejärkinen kirja taloustieteen hullutuksista." The Observer. Eli miten uusliberalistitset taloustieteilijät ovat kusettaneet meitä.

Olen aiemmin lukunut tämän alkukielellä, löytyy nimellä 23 Things They Won't Tell You About Capitalism. Kirja on kirjoitettu nimenomaan maallikoille, joten ei tarvitse pelätä, että kieli olisi ammattislangia. Suosittelen kaikille luettavaksi, ei vain talouspoliitiikasta kiinnostuneille.

Lisa Kleypas: Scandal in Spring *** (historiallinen romantiikka)

  Kolmen turhaan vietetyn sesongin jälkeen Daisy Bowmanin isä ilmoitti , että Daisyn oli löydettävä aviomies. NYT. Ja ellei Daisy löydä sopivaa miestä, hänen täytyy mennä naimisiin isänsä valitseman miehen - armottoman ja etäisen Matthew Swiftin - kanssa. Daisy on kauhuissaan. Bowman ei koskaan myönnä tappiota, joten hän päättää tehdä kaikkensä löytääksen jonkun... kenet tahansa... muun kuin Matthewin. Mutta hän ei ota huomioon hänen ja Matthewin välille syttyvää viehtymystä. Daisy huomaa, että mies, jota hän on aina vihannut, onkin hänen unelmiensa mies. Mutta suurimman onnen kohdalla paljastuu skandaali menneisyydestä, joka saattaa tuhota niin Matthewin ja rakkauden, joka on intohimoisempi ja vastustamattomampi kuin Daisyn villeimmätkään unelmat.

Länsirintamalta ei mitään uutta. Eli normi historiallista romantiikkaa. Mutta ihan miellyttävää sinällänsä.

Katriina Järvinen & Tuulikki Pietilä: Vapaa nainen törmää todellisuuteen ****

  "Oi vapaus, oi kaikkivoipaisuus! Nykynaisista monet ovat kasvaneet maailmaan, jossa liki kaikki tuntui olevan mahdollista. Suunnannäyttäjänä vapauden kentillä toimi Anja Kaurasen Sonja O, joka otti oikeudekseen tehdä kaikkea sitä mikä miehillekin on sallittua: elää vapaana sosiaalisista ja seksuaalisista rajoitteista. Mutta mitä sitten tapahtui? Kuinka kävi vapauden ja itsenäisyyden oletukseen kasvaneille naisille - löysivätkö he itsensä ja onnistuivat säilyttämään tuon niin tärkeänä pidetyn vapauden? Ovatko nuoruudenarvot yhä voimissaan, kun elämä on tuonut eteen vastuksia, rajoitteita ja pakottanut nuolemaan haavoja? Entä vapauden hintä - uskaltaako sitä edes kysyä? Kirja naisen elämästä. Ryppyotsaisuutta kaihtaen. Kypsyyttä arvostaen." Sanoo takakansi.

Kai sitä minunkin täytyy myöntää olevani keski-ikäinen nainen, mutta silti kirjan naisten elämä tuntuu minusta vieraalta. Kai se johtuu siitä, että olen aina tehnyt mitä itse haluan toisten mielipiteistä välittämättä asenteella koirat räksyttävät ja karavaani kulkee. Kaipa minä olen henkisesti hyvin yksinkertainen, koska en kärsi samoista ongelmista kuin kirjan naiset. Enemmän toimintaa ja vähemmän ajattelua!

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song Vols.2 - 4 **** (manga)

  Marian rohkea asenne saatta olla juuri sitä mitä hän tarvitsee kun hän saa yllättävän puolustajan. Samoin kuin silloin, kun hän saa vastuulleen johtaa luokkaansa kuorokilpailussa. Mutta onnistuuko hän yhdistämään luokan, jonka miltei kaikki jäsenet tuntuvat vihaavan häntä?

Teiniangstia ja kasvutarinaa. Ja tietysti pakollista romantiikka. Oikein mainio tarina. Suosittelen!

Yoshinobu Yamada: Cage of Eden Vols.3 - 7 **** (manga)

  Haaksirikon henkiinjääneet joutuvat edelleen taistelemaan olemassaolostaan. Ultimate Survival Game!

Eli miten selvitä vihamielisessä ympäristössä ja miten erilaiset ihmiset suhtautuvat siihen. Se joka normaalioloissa vaikuttaa vahvalta, saattaa luhistua kuin korttitalo, kun taas luokan pellestä saattaa sukeutua karismaattinen johtaja. Ja onko ihminen susi sudelle?

Kiyohiko Azuma: Yotsuba & 11 **** (manga)

  "Yksikään päivä ei ole edellisen kaltainen - ainakaan jos se on Yotsubasta kiinni! Touhukas saparopää pääsee maistamaan pizzaa, keräilemään kastanjoita ja kokeilemaan kameraa. Pikku veitikan elämä olisi täydellinen ilman Duralmina-nallen mykkäkoulua ja Yandan ketkun juonitteluja!" Takakansi.

Edelleenkin nauruvaroitus. Varsinkin kaikille, jotka muistavat omien lapsiensa toilailut. :)

Tarina ja taide: Ayuji: Original Concept: Mizue Tani: The Earl & the Fairy Vol.1 *** (manga)

  Lydia Carlton on keijutohtori eli yksi harvoista ihmisistä, jotka kykenevät näkemään maagisia olentoja jotka jakavat maailman kanssamme. Matkalla Lontooseen tapaamaan isäänsä Lydian hiljainen elämä mulllistuu kokonaan, kun mysteerinen nuori mies pelastaa hänet kidnappaajilta. Edgar Ashenbert väittää polveutuvansa keijukuningaskunnan hallitsijasta ja tarvitsee Lydian apua löytääkseen ja vaatiakseen omakseen perintöoikeutensa, legendaarisen Blue Knight Earlin miekan.

Seikkailua ja romantiikkaa. Vaikutta ihan kivalta sarjan aloitukselta.