Yoko Arimoto: Simply Japanese ****

  Modernia japanilaista kotiruokaa. Reseptejä on yli 60, joten kyllä tästä pitäisi löytyä murkinaa useammallekin kerralle. Kuvat ovat erinomaisia ja ruoka - luonnollisesti - maukasta. Ohjeet ovat helppoja noudattaa. Kirja on tehty nimenomaan länsimaisille lukijoille, joten ainekset ovat helposti löydettävissä täälläkin. Tosin kyllä täältäkin jo nykyään löytää miriniä, joka on korvattu kirjassa vaahterasiirapilla, mieluiten light-versiolla. Kumpikohan löytyy helpommin, mirin vai light vaahterasiirappi. Veikkaan miriniä...

Eloisa James: A Kiss at Midnight **** (historiallinen romantiikka)

  Tämä on satu. Äitipuolensa pakottamana Kate osallistuu tanssiaisiin ja tapaa prinssin... ja päättää, ettei tämä todellakaan ole rohkea, hurmaavasta nyt puhumattakaan. Vetovoiman liekit iskevät välittömästi, mutta molemmat tietävät, ettei se johda mihinkään. Silllä Gabriel on luvattu toiselle naiselle. Gabriel pitää morsiamestaan mutta ei rakasta tätä. Selvästikin hänen pitäisi kosiskella morsiantaan, ei köyhtynyttä kaunotarta, joka kieltäytyy pokkuroimasta hänen edessään. Satuun kuuluu tietysti myös hyvä kummitäti sekä lasikengät. Saavatko Kate ja Gabriel toisensa, ja elävätkö he onnellisina elämänsä loppuun asti?

Kunnon satu. Eloisa James on yksi genrensä parhaista kirjoittajista. Suosittelen romantiikannälkään.

Tarina: Tomo Takabayashi; Taide: Temari Matsumoto: Kyo Kara Maoh Vol.6 ***' (manga)

  Yuri ja kolme veljestä lähtevät pelastamaan henkilöä, joka teeskentelee olevansa Yuri. Tämä on oletettavasti Svelera nimisessä maassa. Matkan varrella Yuri ja Gwendal joutuvat eroon muista joutuakseen vain pidätetyiksi karkulaisina - niin kuin tyttö ja poika menossa naimisiin. Onko heidät houkuteltu ansaan?

"Everything is great about this series. There's humor, drama, action, and even a little bit fan service for us BL fans." Näin sanotaan manicaboutmanga.comissa. Toimiihan tämä ja teinitytöt ihastelevat. 

Eri Takenashi: Kannagi Vol.1 *** (manga)

  Nagi, monin tavoin outo tyttö, ilmestyy normaalin lukiolaispojan Jinin eteen. Hän kutsuu itseään jumalattareksi, mutta eihän se voi olla totta, eihän? Kyllä on! He alkavat asua saman katon alla, ja siitä alkavat koomiset ja vakavat seikkailut... tai sinnepäin.

Ensimmäiseksi tulee mieleen Oh! My Goddess-sarja, joka kyllä mennen tullen hakkaa tämän. Periaatteessa kaikki osaset ovat olemassa, mutta jokin jää puuttumaan. No, jäädään odottamaan jatkoa.

Tarina: Tsugumi Ohba; Taide: Takeshi Obata: Bakuman Vol.1 **** (manga)

  Keskinkertainen opiskelija Moritaka Mashiro nauttii piirtämisestä huvikseen. Kun hänen luokkatoverinsa Akito Takagi, joka haaveilee kirjailijan urasta, saa selville Moritakan kyvyt, tämä rukoilee häntä yhdistämään voimansa kanssaan ja luomaan mangaa. Mutta mitä oikein vaaditaan siihen, että menestyy kustannusmaailmassa. Moritaka epäröi, sillä hän tietään setänsä esimerkin myötä miten julma se maailma voi olla ja miten vaikeaa menestyksen saavuttaminen on. Silti sitkeän Akiton rohkaisemana ja ihastuksensa (tyttö) motivoimana Moritaka kokeilemaan rajojansa.

Death Noten tekijöiden uusi sarja. Oman mangan piirtämisestä haaveilevalle Tädille hyvin valaiseva kirja. Tarina on mainio ja taide hyvää. Siitä hyvä, etteivät tekijät lähteneet apinoimaan edellistä menestystään vaan lähtivät ihan uusille urille. Lupaava sarja alku. Tätä tahtoo lisää!

Sakurai Shushushu: Vibrator Company - / ***** (manga / yaoi)

  Aluksi on kaksi lyhyttä tarinaa ennen kuin varsinainen "tarina" alkaa. Ensimmäisessä Makoto on aina suojellut ystäväänsä Keniä. Nyt Kenin isoisä on sairastunut ja Ken on kutsuttu kotiin. Mutta Ken haluaisi pitää saunaa Tokiossa Makoton kanssa. Toisessa tarinassa Yuu onnistui murtamaan jalkansa kantaessaan ihastustaan portaissa. Rukkasten jälkeen Yuu päättää mennä kuntosalille voimistuakseen. Hän ei vain ole aivan varma, että yhtyy valmentaja Kawaben valmennusmetodeihin. Varsinainen tarina kertoo Vibrator Companyn työntekijöistä Okazaki Tatsuya ja Fujishima Harumi. Luvassa teollisuusvakoilua ja ihmissuhdedraamaa.

Tämä oli niin huono, että se se oli jo suorastaan loistava. Niin totaalisen älytön, puhumattakaan huonosta taiteesta, että jäin kauhistuneen lumoutuneena seuraamaan. Tiedättehän tunteen "Eeehh? Eeeeh? EEEEEHHH?!"? Eli joko nolla tähteä tai sitten täydet viisi. Päättäkää itse.