Melissa Marr: Sala kavala ***** (fantasia)

  Kuolevaisille näkymättömässa keijujen maailmassa on alkamassa valtakamppailu. Vuosisatoja keijuhovien välillä vallinnut tasapaino on järkkynyt, ja Irial, pimeän hovin hallitsija, joutuu taistelemaan pitääkseen kapinalliset ja haavoittuvaiset keijunsa koossa. 17-vuotias Leslie, edellisen kirjan päähenkilön Aislinnin  ystävä, ei tiedä keijuista mitään. Kun hän näkee aavemaisen kauniin tatuoinnin olennosta, jolla on silmät ja siivet, hän tietään ehdottomasti haluavansa sen. Hän on vakuuttunut, että se on symboli muutoksille, joita hän epätoivoisesti kaipaa elämäänsä. Tatuointi tuokin mukanaan muutoksia Leslien elämään. Tosin ei sellaisia, joista hän unelmoi. Kuva sitoo Irialin ja Leslien yhteen, ja vetää Leslien yhä syvemmälle keijumaailmaan.

Jos hehkutin Melissa Marrin edellistä kirjaa Ilki ihana, niin tämä kyllä panee vielä paremmaksi. Tämän kirjan tapahtumat ovat paljon synkempisävyiset kuin edellisen, mutta tässä onnistutaan kuvaamaan Leslien kasvua ihmisenä. Ja kenties jotkut keijutkin oppivat jotakin... Upea nuortenkirja!

Grace Teed Kent: 100 japanska rätter ***

  Kuten nimikin jo kertoo, tässä on sata ohjetta japanilaisesta keittiöstä. Kirja on vanha, alkuperäinen kirja on ilmestynyt jo 1983, tämä painos on vuodelta 1993. Ohjeita on länsimaalaistettu ja nimet ovat monta kertaa vain ruotsiksi, joten muiden kirjojen resepteihin vertaaminen on vaikeaa. Kuvia on vähän. Riittänee niille, jotka eivät vaadi sataprosenttista autenttisuutta. Nyt ärsyttää, kun tänä päivänä alkuperäisiäkin aineksia olisi saatavilla. Mutta ruoka on hyvää, eniwei.

Haruka Fukushima: Pika-aikuinen 3 *** (manga)

  Natsumi ei malta pysyä erossa aikuistumispähkinöistä vaikka mikä olisi. Sillä aikuisena hän joutuu vähän väliä vaikeuksiin, eikä kauneuskilpailuun ilmoittautuminen ainakaan niitä vähennä...

Menoa ja kohellusta, niin kuin se vain 12-vuotiailta voi onnistua. Tosin eivät sarjan aikuisetkaan kovin kypsiltä vaikuta... Siis komediaa nuorempaan makuun.

Natsuki Takaya: Fruits Basket 14 ***** (manga)

  Tässä osassa perehdytään Rinin menneisyyteen. Mitä kaikkea piilee Rinin äkäisyyden taustalla! Samalla Rin ja Tooru oppivat, että heillä saattaa olla jotakin yhteistä. Voisivatko he jopa auttaa toisiaan...?

Edelleen mainiota. Suosittelen lämpimästi.

Arina Tanemura: The Gentlemen's Alliance Cross 3 ** (manga)

  Kasvattiperheeseen myyty Haine on rakastunut koulunsa "keisariin", Shizumasaan. Mutta tässä on jotakin hämärää... Asiat vain mutkistuvat, kun näyttämölle astuu Hainen sisko, joka sanoo olevansa Shizumasan morsian!

Sekavaa. Hahmot muistuttavat liikaa toisiaan. Alan muistaa, miksi en koskaa ole oikein välittänyt Tanemuran mangoista. No, varhaisteinit tykkää...

Tarina: Adam Arnold; Taide: Shiei: Aoi House 4 * (amerimanga)

  Aoi Housen porukka (miinus Elle) lähteen paluumatkalle Hatsu-Conista. Auton rattiin laitetaan Sandy, ja se ei ole koskaan hyvä ratkaisu. Jossakin vaiheessa he kääntyvät väärään suuntaan ja suoraan painajaiseen! Jännittävien vaiheiden jälkeen he vihdoin pääsevät palaamaan takaisin campukselle, mutta sielläkin yllätykset odottavat heitä.

Väkisin tehty lopetus. Jos tässä on jokin juoni, niin ei se ainakaan minulle ole tullut selväksi. Sekoilua sekoilun perään vailla päätä tai häntää. Rahantuhlausta.

Tite Kubo: Bleach 5 **** (manga)

  Viimeosassa tutustuimme quincyyn, Uryuu Ishidaan, joka vihaa kuollakseen shinigameja ja siinä sivussa Ichigoa. Uryuu esittää Ichigolle haasteen ja Ichigo hyväksyy sen, tietämättä, että se saattaa vaaraan hänen läheisensä!

Tässä vielä esitellään hahmoja ja kerätään voimia tulevaan, mutta toimii silti aivan mainiosti. Sitä alkaa oikein odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Toimintaa!

Tarina: Yuma Ando; Taide: Masashi Akaki: Psychometrer Eiji Vols.1 - 11 **** (manga)

  Eiji on huonotapainen teini, joka rakastaa tappelemista. Hänellä on kuitenkin outo ominaisuus: koskettaessaan esineitä hän näkee tapahtumia niiden "muistista". Kun hän löytää itsensä keskeltä synkkää murhaa, hänen on autettava kaunista nuorta profiloijaa, Shimaa, saamaan murhaaja kiinni. Siitä alkaa heidän yhteistyönsä.

Varoitus: Tämä ei sovi heikkohermoisille. Sarja on hyvin väkivaltainen. Rikolliset kun eivät ole suloisia ja hyväntahtoisia ihmisiä. Välissä on huumoria keventämässä paikoin kovin ahdistavaakin sarjaa. Mutta siitä huolimatta suosittelen sarjaa niille, jotka pitävät television rikossarjoista. Sarja jatkuu.

Hyouta Fujiyama: Rakka Sokudo *** (manga / yaoi)

  Nanasa Youichi valmistui lukiosta, jonka oppilaista 90% on homoja. Nanase kuitenkin on umpihetero ja sai aikoinaan ystäviltään nimen "Rautamuuri", koska yksikään heistä ei onnistunut viettelmään häntä. Eräänä päivänä Nanasen bisnespartneri Tsutsumi Renji sanoi, että Nanase oli hänen mielestään viehättävä, ja että hän haluaa koskettaa tätä. Nanase antaa Renjin koskea häntä 3 minuutin ajan...

Niinhän se menee, että anna paholaiselle pikkusormi ja ... Oikeastaan ihan söpö tarina. Tässä on ajatusta enemmän kuin yaoissa keskimäärin. Eli painopiste on itse tarinassa eikä... no... you know...