Tällä kertaa haluaisin sanoa muutaman varoituksen sanan ja hyvän neuvon. Jokunen aika sitten tällä Vuodatuksessa tai pikemminkin palveluntarjoan serverisalissa sattui onnettomuus, oliko tulipalosta johtuva sähkökatko, sähkökatko kuitenkin. Seurauksena se, että osa kirjoittajien blogiin tallentamista kuvista hävisi ikuisiksi ajoiksi bittiavaruuteen. Tekstit kyllä saatiin palautettua, joten ihan täyskatastrofista ei nyt kuitenkaan ollut kyse.

Joten jos aiotte tallentaa blogiinne kuvia, kannattaa ne tallentaa myös muualle kuin blogin kuvakansioon. Tietokoneelle ja/tai ulkoiselle kovalevylle (suosittelen kaiken tallentamista myös ulkoiselle kovalevylle, tai mieluummin kahdelle!) kannattaa luoda kuville oma kuvakansio ja tallentaa kuvat sinne omiin kansioihinsa blogin päivämäärän ja mahdollisesti postauksen nimellä. Kas siinäpä teille seuraava harjoitus! cheeky

Mutta ihan aikuisten oikeasti tapahtunut harmitti niin maanvietävästi, että itsekin olen ottanut asiasta opiksi. Itselläni on onneksi kuvat tallessa kovalevyllä, josta ne on helppo siirtää takaisin blogiin. Mutta työtä se kyllä teettää. angry Eikä kannata tuudittautua uskoon, ettei moista voisi tapahtua muilla palveluntarjoajilla. Bittien maailmassa kaikki on mahdollista!