Keiko Takemiya:To Terra Vols.1 - 3 *** (manga)

  Kaukaisessa tulevaisuudessa ihmiset ovat asuttaneet avaruuden. Aiemmin maapallo oli vähällä tuhoutua, joten ihmiset aloittivat S.D.n ajan (Supreme Dominion), jossa kaikki on tietokoneiden hallitsemaa. Jomy Marcus Shin on 14-vuotias poika, jonka kypsyystarkastus on lähellä ja hän on astumassa aikuisten maailmaan. Jomy on mu, mutantti, joka pystyy lukemaan ajatuksia ja ajatuksillaan vaikuttamaan ympäröivään maailmaan. Huonompi juttu vain, että mut karsitaan armotta. Osa muista on onnistunut pakenemaan, ja he pelastavat Jomyn. Muiden johtaja Soldier Blue valitsee Jomyn seuraajakseen ja siirtää unelmansa tälle. Jomy johdattaa mut takaisin maapallolle. Ihmiset vain eivät suostu johtajansa Keith Anyanin johdolla alistumaan ja luovuttamaan maapalloa muille, saati sitten jakamaan sitä heidän kanssaan.

Tämä on yksi mangan klassikoista, josta on tehty myös anime- ja tv-sarja ja elokuva. Toinen käännös on nimeltään Toward the Terra, joten jos törmäätte siihen, niin kyseessä on sama sarja. Sarjan ongelma on se, että se kattaa hyvin pitkän ajan, joten aikahyppyjä tulee runsaasti ja hahmot jäävät etäisiksi. Puhumattakaan siitä, että juonta ei pystytä kunnolla syventämään. Tässä tapauksessa pitempi sarja olisi ollut parempi.

Ai Yazawa: Nana Vols.10 - 15 ***** (manga)

  Skandaali puhkeaa lehdissä, kun Nana O:n ja Renin suhde paljastuu. Trapnest pakenee Eurooppaan, ja Nana, Hachi ja Blast jäävät Japaniin kärsimään skandaalin kourissa. Lisää kärsimyksiä Nanalle aiheuttaa hajoava Ren, miten hän pystyy käsittelemään kaiken? Skandaalin seuraksena Hachi ja Takumi joutuvat lykkäämään häitään.

Edelleenkään en näe tälle onnellista loppua, mutta tarina vie väistämättä mukanansa. Aivan huikea tarina. En ollenkaan ihmettele miksi tästä on tullut maailman myydyin shoujosarja. Hahmot ovat todellisia eivätkä mustavalkoisia pahvihahmoja. Japanilainen musiikkibisnes esitetään hyvin raadollisena.

Yaya Sakuragi: Just 20cm Away From You *** (manga / yaoi)

  Atsushi ja Youichi ovat ystäviä, jotka ovat tunteneet toisensa lukioajoista lähtien. Nyt he ovat collegessa ja jakavat "mädän suhteen" Atsushin mukaan, joka omien sanojensa mukaan antoi periksi houkutukselle ja makasi ystävänsä kanssa. Hän ei ole ollenkaan tyytyväinen uken rooliinsa (koska Youichi on pitempi), joten hän etsii söpön pojan, jolle voisi olla seme. Mukana on muutama päätarinaan liittymätöntä tarinaa.

Tavallisia tarinoita. Oikeastaan kuitenkin ihan söpöjä.

Hiro Fujiwara: Kaichou wa Maid-sama Vols.1 - 8 **** (manga)

  Seikan lukio on vähän aikaa sitten muuttunut molemmille sukupuolille avoimeksi kouluksi, mutta edelleen enemmistä oppilaista on poikia. Oppilaskunnan puheenjohtaja Misaki Ayuzawa ottaa tehtäväkseen tehdä karkeasta ja pelottavasta ympäristöstä myös tytöille sopivan. Seurauksena Misaki on saanut poikien keskuudessa maineen poikia vihaavana, kireänä diktaattorina. Tosin opettajat ja tytöt rakastavat häntä. Kivenkovasta ulkokuorestaan huolimatta Misaki työskentelee osa-aikaisena maid-kahvilassa perhettään auttaakseen. Valitettavasti hänen salaisuutensa paljastuu pian, kun koulun suosituin poika Takumi Usui pääsee selville Misakin työpaikasta.

Romanttista komediaa taas kerran. Mukana on myös mukava kasvutarina. Japanissa hyvinkin suosittu sarja. Sarja jatkuu.