Kiyohiko Azuma: Yotsuba & 8 ***** (manga)

  Edes myrsky ei saa Yotsubaa lannistumaan, vaan hän syöksyy elämässä eteenpäin viisivuotiaan tarmolla. Vuorossa on niin visiitti koulun kulttuuripäivänä kahvilakäynteineen kuin juhla jumalien kunniaksi. Ja elämä olisi suorastaan täydellistä ellei tuota Yandan pirulaista olisi!

Tite Kubo: Bleach 11 ***** (manga)

  Pelastusoperaatio tuonpuoleiseen jatkuu. Joukkio on joutunut hajalleen toisistaan, ja he päätyvät taisteluihin shinigameja vastaan kukin tahollaan. Ichigo ja Ganju löytävät myös yllättävän liittolaisen. Mutta mitä lähemmäs he pääsevät Rukiaa, sitä kovemmaksi käy vastus!

Siis toimintaa ja komediaa. Toimii!

Simon Sebag Montefiore: Ihmishirviöt   Maailmanhistorian julmimmat ihmiset ***

  Kirjassa esitellään 101 maailmanhistorian julminta henkilöä. Kuten kirjoittaja tunnustaa, valinnat ovat sattumanvaraisia ja puutteellisia: niihin voisi tehdä loputtomasti lisäyksiä, vähennyksiä ja muutoksia. Mukana on niin tyranneja, keisareita, valloittajia, kannibaaleja, kiduttajia, sarjamurhaajia, viettelijättäriä kuin pettureita. Ihmishirviöt keksivät toinen toistaan julmempia kidutusmenetelmiä, he tappavat omia perheenjäseniään tai jopa miljoonia viattomia ihmisiä. Hurmaavaa, eikö totta?

Aihe on mielenkiintoinen, muutamasta valinnasta olen eri mieltä. Muutamat valinnat kun perustuvat vihamiehien panetteluihin ja juoruihin. Mutta se suomennos! Tässäkin kääntäjinä ovat tunnetut kääntäjät, mutta silti joukossa on alkeellisia virheitä. Niiden myötä tulee kirjaan myös asiavirheitä, jotka saavat historiansa tuntevan Tädin iskeytymään läpi katon. Mitään syvällisiä selvityksiä valituista henkilöistä ei saa 320 sivuun mahdutettua, mutta teksti on selkeää ja kuvat hienoja ja värikkäitä. Historian pintapuoliseen opiskeluun.

Kimberley Chambers:  Born Evil *

  "June Dawson has come a long way from her rough East End background. She now lives in a nice little cul-de-sac in Rainham with her ultra-respectable husband and a lovely social life. But her world collapses when her daughter Debbie announces that she is pregnant by her low-life drug addict boyfriend, Billy McDaid. June feels as though she is being sucked back into the world of villains and thugs she thought she had escaped forever. But worse is yet to come. The baby - doted on by his violent and feckless dad - grows into the child from hell. He is mean , sadistic and out of control. Suddenly the family is not just in crisis. It is in meltdown."

Tällä takakannen tekstillä sitä odottaisi jotakin todella kauheaa, mutta ei. Asiaan ei päästä ennen kuin melkein lopussa eikä sekään ole suoraan sanottuna mitään normaalista pahuudesta poikkeavaa. Sitä olisi odottanut astetta pahempaa versiota Damienista. Paha pettymys. Ei kannata tuhlata aikaansa tämän lukemiseen.

Lauri Luomanen: Aasiakas ei ole koskaan oikeassa *****

  Tähän kirjaan on koottu asiakaspalvelijoiden hulvattomimmat ja karmaisevimmat kokemukset unohtumattomista työpäivistä. Aasiakkaat tahtovat paellansa ilman riisiä ja kameraansa kymmenen megapikkelssiä. Samoin jäätelön pitäisi olla sulamatonta, he yrittävät maksaa Afrikan tähden seteleillä. Ja jos mikään muu ei auta, he sanovat "Ettekö tiedä kuka minä olen?" Kirjan on koonnut asiakaspalvelijana työskentelevä Lauri Luomanen perustamaltaan Aasiakas.net - sivustolta.

Itsekin asiakaspalvelussa koko työelämänsä työskennellyt Täti repesi totaalisesti tätä lukiessaan. Voisin nimittäin minäkin kertoa tarinan jos toisenkin aasiakkaista. Mutta kuten kirjassakin todetaan, onneksi suurin osa asiakkaista on fiksua ja asiallista porukkaa. Suosittelen muuten tuota nettisivustoa. Mutta ehkä ei kannata käydä siellä, jos vähänkin käy mielessä, että saattaisi löytää itsensä sieltä...

Tarina: Jun Jin Suk; Taide: Han Seung-hee: One Thousand and One Nights Vols.4 - 8 **** (manhwa)

  Sehara saa selville yllättäviä asioita sulttaani Shahryarin veljen hovissa, jotka selventävät hänelle miksi Shahryar on käyttäytynyt niin kuin on käyttäytynyt. Kun hän pääsee kotiin, nousee uusi uhka ristiretkeläisten muodossa. Sulttaani on nyt enemmän kuin koskaan Seharan viisaiden tarinoiden tarpeessa.

Tarina aukeaa entisestään. Lukija pääsee entistä paremmin hahmojen sisään. Tarinoissa on vuorossa rakastunut Sokrates, tuttu korealainen kansansatu haltiattaresta ja puunhakkaajasta sekä aikahyppäys tämän päivän Iraniin. Erinomaista kerrontaa. Suosittelen lämpimästi. Sarja jatkuu.