Jaahans, Europliisut ovat taas tältä vuodelta ohitse ja Suomi tapansa mukaisesti tuloslistan häntäpäässä (Täti ei ole ollenkaan yllättynyt - ei sillä, että Teräsbetoni olisi ollut huono). Ei sentään viimeisenä tällä kertaa. Kyllä se on nyt viimeistään myönnettävä, ettei viisuissa hevillä pärjää. Kerran se toimi Lordin kohdalla, mutta nyt uutuudenviehätys on jo mennyt. Sitäpaitsi niin kauan kun itäblokin maat äänestävät toisiaan niin eipä noilla muilla mailla tunnu olevan mitään jakoa. Lisäksi itäisen Euroopan ihmiset ovat sen verran konservatiivisia, että kappaleen on syytä olla melodinen ja "slaavilainen". Kaiken maailman hevimiehet ja vähäpukeiset ketkuttajat eivät heihin tahdo purra. Sitä paitsi pitää olla kunnon show - ei kun lavalle taitoluistelija tai pari niin eikähän menestystä taas ala tulla...

Suomella olisi nyt itsetutkiskelun paikka. Haluammeko oikeasti menestyä kisoissa vai jatkammeko ylpeästi omalla omituisella linjallamme. Viimeisiä sijoja siinä tapauksessa kyllä tulee, mutta linjasta ei tingitä. Toisaalta ei kai tässä vaihtoehtoja ole. Niin kauan kun esiintyjä valitaan kuuntelijoiden äänillä niin kauan valitaan sen hetken kuumin suosikki, tyylilajista välittämättä. Ja koska suomalaiset ovat hevikansaa, on lähtijä hevibändi. Joten eiköhän ensi vuonna lähetetä estradille Nightwish?

Tädin täytyy myöntää, etteivät tämän vuotiset viisut tehneet häneen minkäänlaista vaikutusta. Esimerkiksi voittajasta minulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa. Kyllä kappale on tullut kuultua useamman kerran mutta kun ei tee vaikutusta niin ei tee vaikutusta. Tasapaksua huttua koko homma, joukossa oli muutama siedettävä, mutta siinä se. Toista se oli viime vuonna. Poikkeuksellisesti finalistien joukossa oli viisi kappaletta joiden voitosta en olisi pahastunut laisinkaan. Lisäksi finaalin ulkopuolelle jäi muutama todella hyvä kappale. Tänä vuonna sitten palattiinkin normaalille Plääh-linjalle. Mutta tässä vaiheessa Täti kysyy itseltään miksi sitten kuuntelen Euroviisuja, jos ne kerran ovat niin kauheita. No, siksi tietysti, että Tädissä on masokistin vikaa. Sitäpaitsi kappaleita on hauska haukkua, sillä tottakai Täti tietää parhaiten minkä kappaleen tulisi voittaa, ja minkälainen se täydellinen kipale on!