Shiho Watanabe: 17 Sai Natsu -  Seifuku no Jouji *** (manga)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta, joissa päähenkilöt kertovat rakkaudesta 17-vuotiaana. Lisäksi jokainen tarina liittyy johonkin vuodenaikaan. Tarinat eivät kerro niistä helpoimmista rakkauksista, vaan päähenkilöt ovat valmiita riskeeraamaan paljon saadakseen rakastettunsa huomion.

Tarinat eivät välttämättä ole sopivia aivan nuorimmille lukijoille. Eivät nimittäin ole sitä tavallista pliisua shoujoa. Tosin taide on sitä peruskamaa. Romantiikkaa, jossa mustempia sävyjä. Jollette peläjästyneet, niin lukekaa pois.

Tarina: Natsuki Saari; Taide: Honami Yukine: Venus Kiss!! *** (manga/ shounen ai)

  Ikumi ihailee Kunitachi-senpaita. He ovat samassa koripallokerhossa. Mutta eräänä päivänä Kunitachi pettää Ikumin pahimmalla mahdollisella tavalla, joten Ikumi päättää kostaa...

Tarina alkaa lupaavasti, mutta jotensakin lässähtää. Taas kerran tästä olisi saanut niin paljon enemmän irti. Nyt tarina päätyy tavalliseksi rakkaustarinaksi. Onko Täti jotensakin kauhea ihminen, kun toivoisi tarinalta enemmän synkeitä sävyjä? Tästä nimittäin saisi hyytävän psykologisen trillerin. Tosin tämähän on olevinaan shoujoa, johon moiset ahdistavat piirteet eivät kuulu...

Natsuki Saari: 2-14 Jiken *** (manga / shounen ai)
 
 Tarina jatkaa siitä mihin yllä oleva loppui. Eli Ikumi ja Kunitachi seurustelevat. Vaikeudet alkavat, kun Ikumi saa ystävänpäivänä lahjaksi suklaarasian toiselta pojalta. Suklaan seassa on lasinpaloja! Eivätkä ilkityöt lopu tähän. Kuka mahtaa olla kaiken takana? Mustasukkaisuutta ilmassa!

Tähän pätevät samat sanat kuin tuohon edelliseenkin. Tosin tässä tarina on astetta synkempi, joten ei taas kerran aivan nuorille lukijoille.

Kozue Chiba: 24 Colors - Hatsukoi no Palette *** (manga)

  Nanaka rakastaa maalaamista, joten hän on aivan innoissaan, kun uudessa koulussa on taidekerho. Sen jäseninä on vain kaksi tosi upeaa poikaa - mysteerinen Chihaya ja energinen Kento. Nanaka ja hänen paras ystävänsä liittyvät kerhoon. Mutta mikä heitä mahtaakaan odottaa?

Romantiikkaa ja komediaa. Aika tavanomainen tarina, mutta lajissaan ihan mukiinmenevä. Puree teineihin.

Mitsuroh Kubo: 3.3.7 Byooshi Vols.1 - 2 **** (manga)

  Fukuda Shinichi, Fuku-kun, on melkomoisen hyödytön tyyppi, krooninen luuseri. Mutta Fuku-kunilla on yksi intohimo: toisten kannustaminen! Tämä North Kanto Southern High Schoolin cheerleadingkerhon kapteeni päättää käyttää kesälomansa hyödykseen, ja lähtee Tokioon kesäkouluun. Siitä alkavat hänen seikkailunsa Tokion punaisten lyhtyjen alueella, joka sen jälkeen ei ole enää koskaan entisenlaisensa! Se, miten Fuku-kun sinne päätyi, on tarina sinänsä...

Komediaa. Yllättävän viisasta sellaista. Täti suosittelee. Sarja jatkuu.

Yoshiko Fujiwara: 37°C Kissu *** (manga)

  Viisi lyhyttä tarinaa ensirakkaudesta. Suloisia viattomia tarinoita, aivan kuten ensirakkaudetkin yleensä. Tarinat ja taide normishoujokamaa. Puree paremmin teineihin kuin jo kyynistyneeseen Tätiin. Tosin kai tässä täytyy päästää se haikea huokaus...?

Ai Minase: 37° no Boyfriend ** (manga)

  Wakaba joutuu jumittuneeseen hissiin tuntemattoman pojan kanssa. Sillä seurauksella, että he suutelevat. Wakaba ei oleta näkevänsä tyyppiä enää koskaan, mutta osoittautuukin, että tämä on hänen parhaan ystävänsä Naon poikaystävä, Chitose! Nao esittelee yllättyneelle Wakaballe senpainsa kerhosta, Takaomin. Mutta kaikesta huolimatta Wakaba ei voi ajaa pois mielestään Chitosea...

Romantiikkaa. Tarina on lyhyt ja töksähtelevä, ei ollenkaan originelli. No, on tässäkin puolensa, mutta kuten sanoin, lyhyyden vuoksi teemoja ei pääse viemään eteenpäin. Välipala.

Yuki Urushibara: Mushishi Vols.3 - 4 **** (manga)

  Ginko jatkaa matkaansa mushien perässä. Näissä osissa kurkistetaan myös Ginkon menneisyyten, siihen kuinka hänen hiuksistaan tuli valkoiset ja kuinka hän menetti toisen silmänsä.

Kuten taiteilija itsekin huomauttaa loppusanoissa, on hän kehittynyt näissä osissa niin piirtäjänä kuin tarinankertojanakin. Eli Täti antaa lisää tähtiä ja lupaa lukea seuraavatkin osat. Suosittelen.

Natsuki Takaya: Fruits Basket Vol.21 ***** (manga)

  Tohru tunnustaa rakkautensa. Mutta miten Kyo reagoi sen kuultuaan? Yuki saa pa*kahepulin (Enter black Yuki-kun=:o), Arisa ja Hana-chan kiehuvat raivosta ja Shigure osoittaa olevansa Tädin luottamuksen arvoinen.

Huokaus. Sarja alkaa lähestyä loppua. Tädin tulee ikävä. Onneksi suomenkielinen versio pitää huolen, ettei ikävä pääse muodostumaan liian pahaksi. Laatusarja, suosittelen kaikille, jotka miettivät mangaan tutustumista.