Cormac McCarthy: Tie ***

  Isä ja poika vaeltavat läpi palaneen maan kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, sattumalta löydettyä ruokaa, pistooli - ja toisensa. Tuhoutuneessa maailmassa arki on vain vaivoin elämisen arvoista. Pelko on jokapäiväinen vieras, joten mikä saa heidät sitkeästi jatkamaan matkaansa?

Kirja on lakoninen ja luottaa vähäeleisyyden voimaan. Kävin ensin katsomassa tästä tehdyn elokuvan, joka itseasiassa on melkoisen uskollinen kirjalle. Kirja on vaikuttava, mutta jotenkin päähenkilöt jäivät etäisiksi. Heidän kohtalonsa oli yhdentekevä eikä koskettanut tunnetasolla. Missään muuten ei kerrota miksi ja miten maailmanloppu tuli, mutta muutama vihje kirjassa kyllä on. Tädin arvaus on, että valtava meteoriitti iski Maapalloon. Kirja on voittanut vuoden 2007 Pulitzer-palkinnon (Wohoo! Täti lukee joskus vahingossa "kunnon" kirjallisuutta!).

The Encyclopedia of Wood (Toim. Aidan Walker) ***

  Tässä puuta käsitellään raaka-aineena, ei siis kasvitieteellisesti. Kirjassa esitellään kaupallisesti tärkeimmät puulajit, puun rakennetta ja metsäteollisuutta. Mielenkiintoinen lähinnä alan miehille, mutta kyllä utelias Tätikin tästä piti. Toisaalta tämä on vain kevyt pintaliipaisu asiaan, joten ei ehkä sovi ammattilaiselle referenssiksi. Mutta kiva, jos erilaiset huonekalujen valmistuksessa ja sisustuksessa käytettävät puut kiinnostavat.

Natsuki Takaya: Fruits Basket Vol.23 ***** (manga)

  Sohman suvun kirous on murtunut, mutta vielä viimeiset irtolangat täytyy solmia, ennen kuin on aika sanoa hyvästit. Kuinka eläinradan jäsenet suhtautuvat uuteen vapauteensa? Ja saako Akito anteeksi vanhat tekonsa?

Täytyy myöntää, että Täti pillitti tätä lukiessaan. Erinomainen tarina. Mutta olenpa minä onnellinen Shiguren puolesta (henkilökohtainen suosikkini). Suosittelen kaikille shoujon ystäville. Romantiikkaa, huumoria sekä kunnon annos teiniangstia. Aikuiseksi kasvaminen on kovaa puuhaa, varsinkin jos sattuu kaupan päälle olemaan kirouksen alainen!

Hideaki Sorachi: Gin Tama Vol.1 **** (manga)

  Perryn mustat laivat eivät koskaan saapuneet Japaniin. Sen sijaan tulivat muukalaiset avaruudesta. Ensin he valloittivat maan. Seuraavaksi he veivät kaikki työpaikat. Ja sitten he takavarikoivat kaikkien miekat. Joten mitä voi tehdä kuumakalle, entinen samurai Sakata "Gin" Gintoki saadakseen pötyä pöytään? No, tietysti tehdä kaiken maailman hanttihommia, vaikka se sitten tarkoittaisi arvokkuuden heittämistä jorpakkoon... Limaiset rahanlainaaja-alienit, villiintyneet monsterit ja tikittävät aikapommit saattavat olla pikkujuttuja Ginille, mutta hänen verensokerinsa lasku tarkoittaa vaikeuksia kaikille!

Eli varmaan tuli selväksi? Tavallaan fantasiaa, mutta sataprosenttisesti komediaa. Tekijä on antanut mielikuvituksensa laukata täyttä neliä. Hauska! Slapstickin ystäville.

Tarina: Riichiro Inagaki; Taide: Yusuke Murata: Eyeshield 21 Vols.2 - 5 ***** (manga)

  Nössö Sena on siis joutunut paholaismaisen Hiruman kynsiin ja pakotettu liittymään Amerikkalaisen jalkapallon kerhoon. Mutta yllättäen Sena huomaa, että jalkapallo onkin kivaa (vaikkakin hirmuisen pelottavaa!). Lisäksi hän havaitsee, että haluaa kehittyä pelaajana ja tehdä parhaansa joukkueen puolesta. Ja hiljalleen Deimon Devilbatsien joukkue saa uusia jäseniä, joten se alkaa muistuttaa oikeata joukkuetta.

Aah! Täti on rakastunut. Hiruma on aivan kamalan ihana - vai oliko se ihanan kamala? Suloinen joka tapauksessa. Ja hammaskalusto on kerrassaan vaikuttava! Erittäin toimivaa komediaa ja kasvutarinaa amerikkalaisen jalkapallon parissa. Tiesittekö muuten, että tytötkin voivat pelata sitä? (Kauhea mielikuva: Täti pelaamassa amefutoaa...)

Yuu Higashino: Infamous / Harenchi no Susume **** (manga / yaoi)

  Hanamura Masatsugu ja Takakura Kuniomi ovat läheisiä ystäviä lapsuudesta saakka ja molemmat ovat markiisien perijöitä. Heidän lempiurheiluansa on kilpailla siitä, kumpi nappaa ensin seuraavan bishounenin, joka heidän eteensä sattuu. Mutta toisella heistä on salaisuus...

Tästä tuli ensimmäisenä mieleen Valheet ja viettelijät, jos muistatte elokuvan. No, eihän yksiosainen manga samaan syvyyttä tavoita, varsinkin kun kyseessä on yaoi. Mutta sinänsä ihan toimiva tarina. Tämä siis ei ole yaoiversio elokuvasta, vain alkuasetelma eli kilpailutilanne on sama.