YAKINIKU (Naudanlihaa korealaiseen tapaan) 4 hengelle

Eyeshield 21:ssä kävivät Deimon Devil Batsien pojat unohtumattoman taiston Ojo White Knightsien kanssa siitä, kumpi joukkue jaksaa syödä enemmän yakinikua. Häviäjä maksaa koko laskun... Tämä on japanilaisten versio korealaisesta bulgogista.

500g pakastettua naudan ulkofileetä tai paahtopaistia

Marinadi:

½ dl  soijakastiketta (japanilaista!)

4 rkl  sokeria

2 isoa palaa  tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna

3 rkl  sakea tai valkoviiniä

1/4  purjo (10 cm)

Koristeluun: paahdettuja seesaminsiemeniä

Pakasta liha muutama päivä etukäteen. Lihaa on helpompi viipaloida, kun se on puolisulaa. Ellei tämä onnistu, niin pyydä lihamestaria viipaloimaan lihan paperinohuesti puolestasi.

Sekoita marinadin ainekset isossa, melko matalassa kulhossa. Viipaloi purjo erittäin ohuelti.

Ota yksi lihaviipale, kasta marinadiin ja anna ylimääräisen marinadin valua pois. "Liimaa" lihaviipale  tarkalleen marinadikulhon reunan alle. Kun viipaleet muodotavat kerroksen, lisää kerros purjoviipaleita. Seuraavaksi taas kerros lihaa. Jatka näin kunnes kaikki lihaviipaleet ovat saaneet marinadia pintaansa. (Saattaa kuullostaa nokonnuukalta, mutta ihan oikeasti ruoka maistuu paljon paremmalta kun teet näin. Sitä paitsi tällä tavoin eivät lihaviipaleet mene rikki.)

Laita paistinpannu matalalle lämmölle ja paahda siinä seesaminsiemeniä, kunnes ne ovat kauniin ja tasaisen värisiä. Laita ne sivuun odottamaan.

Nosta nyt pannun (mieluiten teflon-) lämpöä. Kasta talouspaperituppo öljyssä ja voitele sillä pannu. Käännä lämpö keskilämmölle. Laita lihaviipaleet yksitellen pannulle siten, että ne peittävät pannun pohjan. Käännä, kun ne ovat saaneet hyvän värin.

Laita lihapalat tarjoiluvadille ja koristele seesaminsiemenillä.

 

Lähde: Eiko & Yukiko Duke: Mikaku - den japanska kokboken

Käännös: Yours Truly