Koichiro Hata & Kazuki Kondo: 100 Recipes from Japanese Cooking ****

  Kirjassa on nimensä mukaan sata reseptiä, pääosassa japanilaista kotikeittiötä. Kirja on kaksikielinen, siinä reseptit ovat niin japaniksi kuin englanniksikin. Mitat ovat japanilaisessa osassa metrisinä, englanninkielisessä osassa taas niinä himputin kuppeina ja unsseina ja minä lie. Mutta ei hätää, otat vain mitat japaninkielisestä ja ymmärrettävän tekstin englanninkielisestä. Siis ellet lue sujuvasti japania... Kirjan ulkoasu on ankea, kuvia on vähän ja ne ovat mustavalkoisia. Mutta mikä tärkeintä, reseptit ovat herkullisia sekä helppoja ja selkeitä.

Shizuru Seino:Power!! 10 **** (manga)

  Kissa siis pääsi ulos säkistä ja Kyo paljastui. Hän joutuu todistamaan kykynsä koripalloilijana saadakseen jatkaa lukiossa paitsi joukkuetovereilleen niin myös opettajista  koostuvalle joukkueelle! Sarjan huima loppu.

Kaikesta huolimatta Täti jäi kaipaamaan jotakin. Mutta kokonaisuudessaan kerrassaan aivan mainio sarja. Absurdin komedian ystäville.

Natsuki Takaya: Fruits Basket 6 ***** (manga)

  Sooman talolle saapuu Kyon kasvatusisä. Tässä osassa valotetaan myös Kyoon menneisyyttä ja myös se, minkä Kyoo haluaa epätoivoisesti peittää Toorulta, paljastuu. Ystävyys ja perhesiteet joutuvat koetukselle, kun tapahtumat miltei riistäytyvät käsistä. Yuki ja Tooru tekevät myös visiitin Ayamen puotiin, joka ei ole aivan sellainen kuin Yuki kuvitteli...

En ollenkaan ihmettele miksi sarja on niin suosittu ympäri maailmaa kuin on. Taatusti iskee kasvavien ja itseään etsivien nuorien sieluun. Mutta lukekaa itse, niin tiedätte mitä tarkoitan.

Akira Knabe: Bitter Sweet Café *** (manga / yaoi)

   Eräänä iltana Katsuragi Megumi löytää kadun varrelta syvästi loukatun sokerileipurin, Honda Yuujin. Megumi tuo hänet kotiinsa ja antaa Yuujille työpaikan hoitamassaan kahvilassa. Megumi on kömpelö ja söpö, ja se koskettaa Yuujin sielua. Eräänä yönä Yuuji sattumalta näkee Megumin masturboivan samalla huutaen jonkun miehen nimeä. Se saa Yuujin tajuamaan, että itseasiassa hän rakastaa Megumia.

Söpö tarina. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta kiva välipala.

Uki Ogasawara: Black Sun Doreiou Vol.1 *** (manga / yaoi)

  Leonard de Limbourg on Gerunin linnakkeen väliaikainen komentaja. Jemaru Jan taas puolestaan on hyökkäävän armeijan kenraali. Leonardilla ei ole mitään toivoa voitosta, joten hän päättää neuvotella ja tarjota päätään muiden elossa olevien turvallisuuden puolesta. Mutta sen sijaan, että tappaisi Leonardin, Jemaru ottaa kauniin ritarin vangikseen ja lelukseen.

Aika peruskamaa, mutta tarina on suhteellisen mielenkiintoinen. Pistää miettimään vangin ja vangitsijan epätasa-arvoista suhdetta. Pseudohistoriallinen tarina. Mutta koko kirjan paras tyyppi on Ore-sama!

Rie Honjou: Blue Sky Love *** (manga / yaoi)

  Asamine on jo vuoden ollut ihastunut parhaaseen ystäväänsä Fujishimaan. Vihdoin hän kokoaa rohkeutensa ja tunnustaa rakkautensa Fujishimalle, mutta juoksee pakoon ennen kuin Fujishima ehtii vastata. Pystyykö tämä hyväksymään Asaminen rakastetukseen, ja kuinka kauan tämä joutuu asiaa miettimään?

Tavallista, tavallista, tavallista. Menee paremman puutteessa. Lyhyt tarina.

Mao Kuon: Blurry Moon *** (manga / yaoi)

  Hinaki Mitsura on juuri onnistunut saavuttamaan toiseksi suosituimman hostin tilan, kun kerhon sivukonttorista saapuu Tsukayama Satoshi ja välittömästi saavuttaa ensimmäisen sijan syrjäyttäen Mitsuran ja Miura-sanin, miehen, jonka kanssa hän on elänyt. Satoshi oli lukiossa Mitsuran sempai ja syypää Mitsuran kauheimpaan muistoon. Satoshi ei suostu jättämään Mitsuraa rauhaan ja alkaa nakertaa tietään Mitsuran suljettuun sydämeen.

Taas aivan tavallista yaoita. Tarina etenee nykivästi runsaasti takaumia käyttäen. Tämä on myös tarinan heikkous tehden sen aika sekavaksi. Paremman puutteessa.

Emi Kazuko: Sushi   30 helppoa ohjetta ****

  Kohta Täti on sushimestari - ainakin paperilla! Ohjeita ei kylläkään ole edes kolmeakymmentä, mutta mitäs pienistä. Ohjeet ovat helppoja ja selkeitä. Isoa plussaa ovat selkeät kuvat, joissa valmistus näytetään vaiheittain. Kyllä näillä ainakin yhdet kekkerit saa aikaiseksi. Ja sushihan on aina hyvää!