Kalevi Wiik: Suomalaisten juuret ****

  Wiik aloitti menestyskirjasarjansa eurooppalaisten juuria käsittelevällä teoksella, seuraavana olikin sitten vuorossa suomalaisten juuret. Teoksissa Wiik käsittelee aihetta poikkitieteellisesti, niin arkeologian, genetiikan kuin kielitieteenkin kannalta. Eli tässä kirjassa selvitetään kuinka suomalaisista tuli suomalaisia. Kirjassa käsitellään myös muita itämerensuomalaisia kansoja sekä saamelaisia. Edelleenkin kerrassaan huimaavan mielenkiintoinen kirja. Ei muuten sitten tultu Volgan mutkasta tänne, ei.

Kaari Utrio: Vaitelia perillinen ******

  Rautialan ruukinkartanon herrasväki odottaa epäillen lasiruukin yllätysperijää. Kapteeni Robert Bravert on palvellut vuosikaudet Venäjän armeijassa. Hänet muistetaan yksinkertaisena tuppisuuna. Joten hänelle pitää hankkia sopiva vaimo. Kapteenin eno tyrkyttää paikalle mitätöntä pappilan mamsellia Ebba Bökmania. Ebballa ei ole aavistustakaan mihin on joutumassa, mutta sen hänen veljensä Jonas tietää sitäkin paremmin. Ja ihan niinkuin yhdessä epätoivotussa ei olisi ihan tarpeeksi. Naapuriin Hammarlundiin ilmestyy toinen perijä perheineen. Kukaan ei ole kuullut pikku Fredrikistä, tämän äidistä Claudia Bravertista puhumattakaan. Luvassa on juonitteluja ja romantiikkaa.

Kaari Utrio on taas vauhdissa! Pari viimeisintä kirjaa ovat mielestäni olleet väliteoksia, mutta tämä on taas lujaa laatua. Parhaimmillaan Utrio on miljöön ja tapojen kuvaajana, mieleen piirtyy elävä kuva 1830-luvun säätyläiselämästä. Suosittelen!

Hinako Takanaga: Liberty Liberty! *** (manga / shounen ai)

  Kun Yaichi ympäripäissään kompuroi roskakasaan, hän arvelee tulevansa heitetyksi pellolle. Mutta sitten tuleekin mies ja pelastaa hänet. Siinä rytäkässä Yaichi onnistuu rikkomaan miehen videokameran. Yaichi on pahoillaan ja hän aikoo korvata kameran työllään.

Oikein söpö pikku komediatarina. Kawaii!