Robert van Gulik: Tuomari Dee ja varjostimen arvoitus **** (jännitysromaani)

  Tuomari Dee vierailee virkaveljensä luona kotimatkallaan. Tätä riivaa pakkomielle: hänn pelkää menettäneensä järkensä ja surmanneensa rakkaan vaimonsa Hopealootuksen. Tapaukseen liittyy koristeellinen varjostin, jossa rakkauskohtausta esittävä osa on muutettu kuvaamaan puukotusta. Samoihin aikoihin rikas silkkikauppias tekee selittämättömän itsemurhan. Ja kuka on tuo uhkea kaunotar, joka uskottelee Deen apulaiselle Chiao Taille olevansa prostioitu? Dee ja Chiao Tai soluttautuvat ryövärijoukkoon ratkaistakseen nämä mysteerit. Dee saa huomata, että joskus rosvopäällikkö saattaa olla kunniallisempi kuin virkamies.

Minä sitten yksinkertaisesti rakastan näitä. Eli suosittelen!

Hwang Mi Ri: Imitation Love Vols.1 - 4 *** (manhwa)

  Jee-oohin vanhemmat jättivät hänet ja tämän veljen heidän tätinsä ja setänsä hoteisiin. Kun Jee-ooh oli pieni, hän körmyytti erästä toista lasta joka kiusasi Jee-oohin pikkuveljeä. Sillä seurauksella, että täti ja setä joutuivat korvaamaan sairaalakulut. Siitä lähtien Jee-ooh on suojellut perhettään nyrkeillään. Eräänä päivänä hän näki elokuvan, jonka pääosassa oli Ah-Min. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Pakkomielteensä vuoksi Jee-ooh sai lisänimen Hullu Koira (että niin paha tapaus...). Sitten setä ottaa 50 miljoonan wonin lainan ja takuuna on se, että pikkuveli menee lainanantajan talouteen palvelijaksi. Pahojen aavistusten vallassa Jee-ooh tarjoutuu menemään veljensä puolesta. Mutta arvatkaapa kuka asuu siinä taloudessa... Ah-Min!

Ehkä hieman totuttua monitahoisempaa HMR:iä. Ainakin "sankari" poikkeaa totutusta. Ah-Min ei nimittäin ole mikään järjen jättiläinen. Toki oikeastaa aika söpö. ;) Hupaisa tarina. Sarja jatkuu.

Ryou Ikuemi: Ketchup Mayonnaise **** (manga)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta. Ensimmäisessä Atsushin äiti menee uudelleen naimisiin rikkaan miehen kanssa. Tämä on leski, jolla on kaksi lasta. Atsushi ja äiti muuttavat uuteen, komeaan asuntoon ja Atsushi nukkuu vuoteessa, joka kelpaisi prinssillekin. He muodostavat yhden ison, onnellisen perheen: Atsushi, äiti, isäpuoli, sisaruspuolet Peter ja Kurara sekä ex-vaimon haamu... Hei, hetkinen?! Toisessa tarinassa Makin pitäisi olla onnensa huipulla. Parhaan ystävänsa Fumikan avulla hän on saanut napattua itselleen unelmiensa poikaystävän. He ovat ohittaneet jo puolen vuoden rajapyykin, vaikka kaikki ennustivat, ettei suhde kestäisi. Mutta miksi Makista on alkanut tuntua, että kaikki on ollut erehdystä? Kolmannessa tarinassa Sakura on rakastanut Niiyaa aina siitä asti, kun heistä ala-asteella ensimmäisen kerran tuli luokkatovereita. Niiya ei puolestaa ole ollenkaan innostunut Sakurasta. Joten luonnollisesti kun jumala antaa Sakuralle mahdollisuuden vaihtaa kasvonsa sellaisiksi joihin Niiya rakastuu mielettömästi, niin tottakai Sakura suostuu. Kuka hänestä tulee? Ja saako hän unelmiensa miehen neljäntoista vuoden yksipuolisen rakkauden jälkeen?

Hieman erilaista shoujoa. Hyvällä tavalla sellaista. Oikeastaan oikein positiivinen kirja. Suosittelen.

Tarina: Jun Jin Suk; Taide: Han Seung-hee: One Thousand and One Nights Vol.9 **** (manhwa)

  Tässä osassa paljastuu salaisuus Fatiman kohtalosta. Ja tietysti Sehara jatkaa tarinoitten kertomista. Tällä kertaa siirrytään Kolmen kuningaskunnan aikaa ja muinaiseen Kiinaan. Tarina on Kiinassa erittäin tunnettu. Googlettakaa vaikkapa Romance of the Three Kingdoms. Tietysti tämä on kirjoittajan oma tulkinta tarinasta.

Sarja on yksi lempisarjoistani. Kunhan vain ei erehdy pitämään tätä historianoppikirjana. Tuhat ja yksi yötä jujun kera. Sarja jatkuu. Eli siis suosittelen. Nyt kun tämän vielä löytäisi jostakin kaupasta, niin lähtisi Tädin kanssa kotiin. :)

Aya Nakahara: Love! Love! Love! Vol.1 **** (manga)

  "Minun täytyy mennä eteenpäin!" Akane Nonomiya elää mottonsa mukaan. Joten kun hänen ihastuksensa Sachio Nakai julistaa seurustelevansa lapsuudenystävänsä Kayomi Nishiin kanssa, Akane päättää unohtaa ja mennä eteenpäin elämässään. Tappelee hän sitten lapsuudenystävänsä Yamaton kanssa tai kärsii särkyneestä sydämestä, hän ei epäröi ja työskentelee kovaa saavuttaakseen unelmansa. Mitä ihmeitä elämällä on varalla hänelle?

Komediaa ja romantiikkaa. Oikein mukava paketti. Se, ettei hampaita vihlo liiallisesta sokerista on aina plussaa. Suosittelen.

Mika Sadahiro: Ash and Diamond Vols.1 - 4 **** (manga / yaoi)

  Otoji etsii isoveljeään, joka on kadonnut. Etsintämatkallaan hän tapaa Joen, muodikkaan poikaprostioidun, joka liittyy aikanaan Otojin etsintöihin. Joe tutustuttaa Otojin poikarakkauden saloihin ja prostituutioon. Mutta samalla kun Otoji jatkaa etsintöjään, pojat törmäävät myös elämäntyylinsä synkempään puoleen.

Tässä on taustalla erinomainen tarina, joten ei ole pelkkää fan serviceä. Ei ehkä aivan heikkohermoisimmille eikä lapsukaisille, koska on aika rankka tarina. Mutta tarina on siis hyvä. Suosittelen aikuisille.