Elizabeth Boyle: This Rake of Mine *** (historiallinen romantiikka)

  Miranda Mabberlyn maine murskaantui totaalisesti, kun juopunut lordi John "Mad Jack" Tremont suutelii häntä oopperan käytävällä luullen häntä rakastajattarekseen. Vuosia myöhemmin Miranda piilottelee kaukana Lontoosta opettajattarena neiti Emeryn hyvämaineisessa oppilaitoksessa. Sattuman oikusta Mirandan ja Jackin tiet kohtaavat uudelleen. Miranda saattaa kieltää sydämensä tunteet, mutta hänestä ei ole vastusta kolmelle koulutytölle, jotka haluavat saattaa hänet ja Jackin yhteen!

Okei, ei taaskaan kerran kauhean uskottavaa, mutta tämä kirja jättää sinut hymyilemään. Laatua romantiikan ystäville.

Jonathan Littell: Hyväntahtoiset ****

  Maximilian Aue on entinen SS-upseeri, nykyinen pitsitehtailija Etelä-Ranskassa. Kirjassa hän kertoo tarinansa, sotakokemuksensa Ukrainasta Stalingradiin ja Hitlerin bunkkereihin. Pahuuden tutkielma haastaa lukijansa miettimään, miten tavallisista ihmisistä saattoi tulla natseja.

Ranskassa kirja on jo nimetty uudeksi Sodaksi ja rauhaksi. Muita määreitä ovat mm. "häikäisevä" ja "Kaikkien aikojen vaikuttavin natseista kirjoitettu teos.".Itse en ehkä ole valmis ihan näin mahtavaan hehkutukseen. Toki tässä kuvataan pahuutta SS-miehen näkökulmasta jne., mutta minua häiritsi kirjan läpi käytetyt saksankieliset arvonimet ja muut nimitykset. Stürmbannführerit ym. vain vilisivät minun päässäni, ja aika nopeasti lopetin nimitysten tarkastamisen kirjan lopussa olevasta listasta. Mutta jolleivät ne haittaa, niin sitten... Tietysti apua olisi myös siitä, jos päähenkilö olisi edes aavistuksen miellyttävä henkilö, mutta tämä onnistuu olemaan täysi sekopää.

Tarina: Yu Wo; Taide: Choi Hong Chong: ½ Prince Vol.2 ***** (manhua)

  Sarjan tässä osassa on vuorossa virtuaalimaailman mestaruuskisat, ja Prinssin tiimi tähtää tietysti voittoon! Ykkössija vaiin ei ole niin vain saavutettavissa. Lisäksi tosielämässä alkaa löytyä tiimitovereita, eikä Prinssi ole kaikkien pelaajien suosiossa. Toisten suosiiossa hän on sitten vähän liikaakin...

Laatusarjakuvaa Taiwanista. Reipasta seikkailua ja huumoria. Täti suosittelee. Ehkä sittenkin olisi turvallisempaa pysyä reaalimaailmassa...

Aya Oda: Beauty Research Club Vols.1 - 2 *** (manga)

  Makoto on tyhmä, naiivi ja kaunis tyttö. Hänellä on yksi ongelma - hän oksentaa joka kerta, kun näkee jonkun kauniin. Valitettavasti ensimmäinen pari, jonka hän kohtaa aloitettuaan uuden koulun, on outo mutta kaunis Kiyoshi-sempai  ja superkaunis Atsushi-sempai! Kaupan päälle hänet pakotetaan liittymään Beauty Research Clubiin. Kiyoshi-sempai ei suostu jättämään häntä rauhaan, mutta se, josta hän oikeasti pitää, on Atsushi-sempai...

Romanttista hömppää huumorilla höystettynä. Lukeehan tätä muun joukossa, ei paha oikeastaan.

Mina Nomori: Bed no Ue no Tengoku **** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu viidestä tarinasta. Tavallisia rakkaustarinoita, mutta on näissä jotakin sydäntä lämmittävää. Softaa, melkein shounen aita. Mukavia tarinoita, joista tulee hyvälle tuulelle.

Aoi Kujou: Binetsu Shuukan *** (manga / yaoi)

  Wakui on vanhempi työntekijä firmassa, jossa Asano työskentelee. Wakui pitää huolta koheistaan. Sitten eräänä päiväänä Asano näkee komean Wakuin alastoman kehon, ja hänessä syttyy tuli, joka ei ota sammuakseen. Mitä tehdä?

Kahden rakastavaisen tarina itsenäisinä lukuina. Viimeinen luku on sitten ihan oma tarinansa. Mukiinmenevää tarinointia. Ei jätä järisyttävää vaikutusta, mutta ihan kiva.

Bitter - Nakechau Koi Monogatari; useita tekijöitä ***** (manga)

  Kirja koostuu kuudesta lyhyestä tarinasta. Tekijät ovat tunnettuja mangakoita ja tarinat ovat aivan ihania rakkaustarinoita. Kaikki ei aina ole ihan niin shoujonpinkkiä kuin voisi kuvitella. Tainata vaihtelevat katkeransuloisesta komediaan. Täti suosittelee!

Haruka Minami: Bitter *** (manga / yaoi)

  Hasunome Yoshitomo on menestyvän hotelliketjun johtaja ja toinen perillisistä. Hänen elämänsä hymyilee - ainoa pilvi taivaalla on kilpaileva hotelliketju, joka avasi uuden hotellin lähistöllä vähän aikaa sitten. Asiat vaikuttivat kuitenkin piristyvän, kun Yoshitomo saattaa kauniin juopuneen miehen huoneeseensa. Kuka on tämä mysteerinen kaunokainen?

Perusyaoita. Tavallinen tarina, mutta viihdyttää kestonsa verran.