Mizushiro Setona: After School Nightmare Vols.7 - 10 **** (manga)

  Ichijo Mashiron osallistuu koulun varsinaisten oppituntien jälkeiseen "erityisopetukseen". Hänen on päätettävä onko hän tyttö vai poika, molempia hän ei voi olla. Ja mitä hänen sydämensä oikeasti kaipaa. Oppilaat ovat outoja ja moniongelmaisia, maailma on muutenkin omituinen. Mistä tässä on oikein kyse?

Lopussa lukijaa odottaa yllätys - vai odottaako? Vihjeitä on annettu koko matkan ajan, tosin vihjeet aukeavat helpommin japanilaisessa kulttuuripiirissä kasvaneille. Todella mielenkiintoinen sarja, joka nyt loppui. Suosittelen! Ai niin, jännitystä, kasvutarinaa, romantiikkaa (mutta ei todellakaan mitään pinkkiä sellaista).

Hwang Mi Ri: Roses Tribute to Him Vols.1 - 11 **** (manhwa)

  Choi Idan vanhemmat ovat kiitollisuuden velassa Mimin vanhemmille, joten Ida saa toimia Mimin "palvelijattarena" - tai jos suoraan sanotaan, orjana. Ei siis ole ihme, että Choi Idan haluaa päästää höyryt välillä pihalle. Sitä varten hän muuntautuu Choi Yodahiksi, pojaksi, joka on kova tappelemaan. Sitten eräänä päivänä hän kohtaa puistossa Gang Narun, joka suutelee Idaa omana itsenään. Myöhemmin Gang Naru rakastuu Yodahiin, joka muistuttaaa Gang Narun rakasta pikkuveljeä. Mutta Mimi on rakastunut myös Gang Naruun, eikä todellakaan aio jäädä lehdelle soittelemaan toista viulua!

Tarina on sujuva ja viihdyttävä, mutta silti jäin kaipaamaan jotakin. Lopetus oli töksähtävä ja väkisin onnelliseksi väännetty. Oh well, ei kai sitä kaikkea voi vaatia? Joka tapauksessa ihan positiivinen tapaus. (Löytyy myös netistä nimellä He's Dedicated to Roses.)

Mayumi Yokoyama: Otomentaru Vol.1 **** (manga)

  Eläköön lukiolaiselämä! Otome on päättänyt löytää rakkauden elämäänsä nyt, kun lukio on alkanut. Eikä aikaakaan, kun hänen silmiinsä osuu täydellinen komistus, Touyou! Mutta tietenkään elämä ei ole niin yksinkertaista, varsinkaan, kun samassa lukiossa on kolme Otomen lapsuudenystävää. Poikaa tietenkin. Heistä Tokio pyrkii koulun pahisten johtajaksi ja on valmis antamaan varajohtajan paikan Otomelle. Ei näy auringonpaistetta Otomen tiellä kohti rakkauden täyttämiä lukiolaispäiviä, ei.

Komediaa ja rakkautta. Sarjan ensimmäinen osa vaikuttaa hyvinkin lupaavalta. Jatketaan lukemista!

Miwa Ueda: Peach Girl Vols.1 - 18 (Peach Girl 1- 8; Peach Girl - Change of Heart 9 - 18) ***** (manga)

  Ei ole helppoa olla kaunis. Paras ystävä levittää hänestä juoruja, on kateellinen ja mustasukkainen. Sitä on Momon elämä. Kaikki luulevat, että Momo on villi bilettäjä, kun todellisuudessa hän on ujo ja yksinäinen. Saako hän tunnustettua tunteensa luokkatoverilleen Tojille, vai viekö pahantahtoinen Sae tämän Momon nenän edestä?

Kasvutarina. Oikein mainio sellainen. Toki mukana on myös pakollinen romantiikka. Sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita, toki huumorilla kevennettynä. Mutta minun täytyy myöntää, että minua riipi vähää hiukka enemmän se, että Tokyopopin englanninnoksessa Kairin nimi on muodossa Kiley. Okei, lausutaan ne about samalla lailla, mutta silti! Eniten minua miellyttää se, etteivät hahmot ole yksioikoisia ja -puolisia. Pahimmistakin sittisontiaisista löytyy puolia, joihin voi samastua. Suosittelen lämpimästi!