Tarina: Mikiyo Tsuda & Taishi Zaou; Taide: Taishi Zaou: The Day of Revolution Vols.1 - 2 **** (manga)

  Kei on ihan tavallinen, joskin tyttömäisen sievä, lukiolainen. Eräänä päivänä hän sairastuu ja joutuu sairaalaan. Siellä paljastuu, että hänen genotyyppinsä on naisen, vaikka fenotyyppi on miehen. Suomennettuna: Kei onkin tyttö! Hieman kirurgintyötä, ja ongelma on korjattu, coolista sankarista Keistä tulee viaton sankaritar. ^_^ Ja millainen nainen! Poikana Kei oli söpö, mutta nyt hän on oikea kaunotar. Kein vanhat ystävät rakastuvat häneen päätäpahkaa, mutta Kei pitää edelleenkin tytöistä...

Komediaa, jossa on myös se syvällisempi puolensa. Niinpä, mikä tekee minusta minun, ja mikä määrittelee sukupuolisen minäkuvamme? Ja kuvitelkaapa sitä henkistä myllerrystä, jos itse saisitte tietää olevanne "väärässä" kehossa? Siis rankka aihe, jota huumorilla kevennetään. Suosittelen.

Cashy Sawara: Baby Pink KISS *** (manga)

  Tämä kirja koostuu viidestä lyhyestä rakkaustarinasta. Sisältö on lievästi kuumaa, joten pienemmät lapsukaiset jättävät tämän teoksen väliin. Sopii kyllä isommille mainiosti.

Hiromi Toribito: Bath Towel **** (manga / yaoi)

  Anju Izutsuya, itsejulistautunut hedonisti, ja hänen ystävänsä ja rikostoverinsa Kejime Monono huoraavat ja kiristävät tiensä lukion lävitse. Heidän viimeisin uhrinsa on Yuuji Koizumi, joka on Joujin pikkuveli. Jouji on rakastanut puoliveristä Anjua aina ala-asteelta lähtien. Molemmat veljet ovat lumoutuneet Anjun kauneudesta, mutta tämä ei anna sydäntään kenellekään, koska kukaan nainen tai mies ei voi ylittää Kaorua, hänen sydämensä omistajaa - ja oletettavasti hänen ex-rakastajaansa. Ruumiinsa Anju kyllä antaa. Tapahtumat kuumenevat todella, kun Anjun koti palaa poroksi. Ainoa asia, jonka Anju ehtii pelastaa, on hänen äidilleen kuulunut kylpypyyhe. Sitten Kaoru palaa kaupunkiin ja yllättävä totuus paljastuu. Kuka mysteerinen Kaoru oikein on?

Humoristinen ja koskettavakin tarina. Suosittelen. Koska tämä on yaoita, nuoremmat lukijat skippaavat taas tämän.

Ryo Mutobe: Birikketsu no Mahou **** (manga / yaoi) 

  Viisi lyhyttä rakkaustarinaa. Komediaa niin koulussa kuin työpaikallakin. Viimeinen tarina on taas katkeransuloinen. Se on myös tarinoista koskettavin. Suosittelen taas vähän vanhemmille lukijoille.

Atsuyo Fuzuki: Bitansan Ekisu *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kuudesta lyhyestä tarinasta. Tutustumme niin vampyyreihin kuin aaveisiinkin(?). Tavallisista toimistorotista puhumattakaan. Rakkautta miesten välillä. Mutta ei kai se haittaa? Naperot pysyvät poissa. Oikeesti!

Aya Oda: Boys Kingdom *** (manga)

  Himeno siirtyy uuteen kouluun nimeltään Hallelujah, joka on entinen poikakoulu. Siitä johtuen vain harvat tytöt tietävät, että sinne voi hakeutua,  ja Himeno, joka on saanut stipendin, on koulun ainoa tyttö. Oppilasneuvoston johtaja Gaou on varsinainen naistenvihaaja, ja kaksikon välit tulehtuvat alta aikayksikön. Himeno tarvitsee apua, mutta mistä sitä löytyy koulussa, joka on täynnä kovaäänisiä ja epäkohteliaita miehiä?

Tarina lässähtää tavalliseksi teinrakkaustarinaksi. Taas kerran tästä olisi saanut huomattavan paljon enemmän irti. Puutteistaan huolimatta ihan kelpo tarina.